Viktória piskóta

50 perc 8

Elkészítés

  1. A piskótához a márkázott vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sütőport, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat és végül a lisztet.
  2. Két darab kivajazott és sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Mind a két piskótát hagyjuk a formában kihűlni, az sem baj, ha egy napot pihentetjük őket, így szebben szeletelhető lesz.
  4. Az egyik piskótalapot nevezzük ki a tortánk aljának, ezt kenjük meg málnalekvárral, majd kanalazzuk rá (de akár habzsákból is rányomhatjuk) a kemény habbá vert Cukrászhabot. Helyezzük rá a másik piskótalapot és porcukorral a tetején tálaljuk.

Hozzávalók: