Tejszínes-spenótos gnocchi
50 perc
4 fő

Elkészítés
- A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, egy csipet sót, alaposan összedolgozzuk, és jól átgyúrjuk.
- A tésztából 2-3 cm átmérőjű hengereket sodrunk, amiket 1,5 cm-es darabokra szeletelünk. Villával kicsit megnyomkodjuk, és sós forró vízben kifőzzük őket. Amikor az utolsó is felúszott a víz tetejére, akkor még egy percig hagyjuk főni.
- Ha a gnocchink kész, akkor jöhet a mártás: ehhez forró vízben pár perc alatt megfőzzük a spenótot, majd lecsepegtetjük és felaprítjuk.
- Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a márkázott vajat, hozzáadjuk a spenótot a Mesterkrém kíséretében, sóval és borssal ízesítjük, majd összeforgatjuk a gnocchival és a végén sajttal a tetején tálaljuk.
Hozzávalók:
- fél kiló burgonya
- 4-5 dkg liszt
- 1 db tojás
- csipet só
-
2 ek Meggle Márkázott vaj
- 40 dkg spenót
-
3 dl Meggle Főzőkrém 15%
- só, bors
- reszelt parmezán sajt
Gnocchi:
Mártás:
Neked ajánljuk: