Tejszínes-spenótos gnocchi

50 perc 4

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, egy csipet sót, alaposan összedolgozzuk, és jól átgyúrjuk.
  2. A tésztából 2-3 cm átmérőjű hengereket sodrunk, amiket 1,5 cm-es darabokra szeletelünk. Villával kicsit megnyomkodjuk, és sós forró vízben kifőzzük őket. Amikor az utolsó is felúszott a víz tetejére, akkor még egy percig hagyjuk főni.
  3. Ha a gnocchink kész, akkor jöhet a mártás: ehhez forró vízben pár perc alatt megfőzzük a spenótot, majd lecsepegtetjük és felaprítjuk.
  4. Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a márkázott vajat, hozzáadjuk a spenótot a Mesterkrém kíséretében, sóval és borssal ízesítjük, majd összeforgatjuk a gnocchival és a végén sajttal a tetején tálaljuk.

Hozzávalók: