Tejszínes bárányragu leves

60 perc 4

ELKÉSZÍTÉS

  1. A húst hártyázzuk le, és vágjuk 1-2 cm-es csíkokra. A zöldségeket hámozzuk meg, és daraboljuk fel.
  2. Az olajon pirítsuk meg a húst, öntsük fel vízzel, tegyünk mellé zellert, a petrezselyemgyökeret, egy babérlevelet és sózzuk meg. 5-10 perc elteltével mehet a fazékba a karalábé és a répa is.
  3. Takaréklángon főzzük fél órát, ha a hús és a zöldségek kezdenek megpuhulni, akkor adjuk hozzá a borsót és a feldarabolt csiperkegombákat is. Fehérborssal és tárkonnyal ízesítsük.
  4. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, akkor adjuk hozzá a Meggle Mesterkrémet és forraljuk össze. Végül adjunk hozzá pár csepp citromlevet.

Hozzávalók:

  • 40 dkg bárányhús
  • 10 dkg zeller
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 csokor zsenge sárgarépa
  • 1 kis db karalábé
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 db csiperke
  • 1,5 dl Meggle Mesterkrém 15%
  • só, bors
  • tárkony
  • babérlevél
  • fél citrom leve