Mézes krémes

60 perc 8

Elkészítés

  1. A cukrot, a tojásokat, a mézet, a vajat és a szódabikarbónát keverjük el és gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett nagyjából 10 percig főzzük.
  2. Miután levettük a gőzről, gyúrjuk bele a masszába a lisztet, ne várjunk vele, mert a méztől megkeményedik a tésztánk. Osszuk a tésztát négyfelé és nyújtsunk vékony lapot belőle. Kivajazott tepsiben, 180 fokon süssük meg a lapokat, majd tegyük őket félre.
  3. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, a tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és felfőzzük, miután kihűlt hozzáadjuk habosra kevert vajat és az egész krémet felhabosítjuk.
  4. A krémmel megkenjük a lapokat, majd egy konyharuhával letakarva langyos helyen pihentetjük egy napot, mielőtt fogyasztanánk.

Hozzávalók: