Meggyes krémes sütemény

90 perc 4

Elkészítés

  1. A tojásokat a mézzel, a cukorral, a citrom levével és a joghurtos vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztből és a sütőporból álló keveréket, és sütőpapírral bélelt tepsiben 25 perc alatt, 180°C-on megsütjük.
  2. Miután kivettük a sütőből egy rácson hagyjuk kihűlni. Amíg a piskóta hűl, készítsük el a krémet.
  3. A tojássárgájából és 100 ml Meggle habtejszínből gőzfürdő felett krémet készítünk, ebbe forgatjuk bele a kikapart vaníliás rúd belsejét és a 2 csomag habfixálóval habbá vert Meggle habtejszínt.
  4. A tésztát megkenjük a krémmel, a tetejére szórjuk a magozott meggyeket és meglocsoljuk a cukorból, meggyből és mentalevélből és a zselatinból főzött szósszal.
  5.  
  6. Ezt a meggyes krémes süteményt klasszikus formában szeletelve vagy poharakba adagolva is kínálhatjuk, a lényeg, hogy jól hűtsük le előtte!

Hozzávalók:

    Piskóta

  • 4 db tojás
  • 4 ek méz
  • 150 g cukor
  • 1 citrom leve
  • 40 g Meggle Márkázott vaj
  • 150 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Krém

  • 2 db tojássárgája
  • 500 ml Meggle Habtejszín 30%
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 2 csomag habfixáló
  • Gyümölcsszósz

  • 20 dkg magozott meggy
  • 2-3 ek cukor
  • mentalevél
  • 1 csomag zselatin