Laktózmentes kakaós habos kocka

90 perc 6

Elkészítés

  1. A piskótához a lisztet elkeverjük a cukrozatlan kakaóporral és a sütőporral, majd félretesszük. Egy másik tálban kikeverjük a tojásokat a cukorral, és amikor habos lesz, akkor fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A krémhez a Meggle laktózmentes tejben elkeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Amikor felforrt, takarékra vesszük a lángot és felolvasztjuk a tejes keverékben a zselatint.
  4. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a Meggle laktózmentes habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a zselatinos tejet. 
  5. A piskótát félbevágjuk, az alját megkenjük a krémmel, a piskóta másik felét ráhelyezzük a tetejére, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Ízlés szerint olvasztott étcsokoládéval bevonhatjuk a tetejét és tejszínhabbal díszítjük.

Hozzávalók:

    Piskóta:

  • 6 dkg liszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • Krém:

  • 3,5 dl Meggle laktózmentes tej 1,5%
  • 4 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dkg zselatin