Kolbászos pogácsa

120 perc 8

Elkészítés:

  1. A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és egy kevés cukor segítségével futtassuk fel.
  2. A lisztet tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, az aprított petrezselymet és a vajat. Kézzel kezdjük el összegyúrni, amikor már jól morzsálódik, akkor mehet bele a Meggle sovány túró és az apróra vágott kolbász.
  3. A közepébe egy kis mélyedést csinálunk, ide öntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és üssük bele a tojást is.
  4. Addig gyúrjuk, amíg egy jól nyújtható tésztát kapunk, ekkor egy kevés liszttel megszórjuk a tetejét, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk egy órát kelni.
  5. Miután megkelt a tészta, nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, szaggassuk ki és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, ahol konyharuhával fedve újabb fél órát kelesztjük.
  6. Felverünk egy egész tojást, ezzel megkenjük a pogácsák tetejét, előmelegített sütőbe helyezzük őket, ahol közepes lángon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzávalók: