Karamellizált, grillezett ananász vaníliafagylalttal

25 perc 4

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott ananász tetejét és alját levágjuk, majd hat darabba vágjuk. A héját nem szedjük le, csak bevágjuk a gyümölcshús alatt, hogy később könnyebb legyen kikanalazni.
  2. Meghintjük cukorral és 3-4 perc alatt minden oldalát meggrillezzük.
  3. Hét evőkanál cukrot elkezdünk egy serpenyőben karamellizálni, hozzáadunk egy csipet őrölt fahéjat, őrölt köménymagot, szegfűszeget, csillagánizst és egy vanília rúd kikapart belsejét.
  4. Amikor a cukor megolvadt, márkázott vajat adunk hozzá és Meggle Cukrászhabot, majd levesszük a tűzről.
  5. A grillezett ananászt egy gombóc vaníliafagylalttal és a karamellel megöntözve kínáljuk!

Hozzávalók: