Húsvéti mézeskalács

60 perc 8

ELKÉSZÍTÉS

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, és egy folpackba csomagolva egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
  2. Másnap lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt díszíteni kezdenénk.
  3. A porcukrot elkeverjük a sóval és a keményítővel. A tojásfehérjét robotgéppel habbá verjük (nem kell keménnyé verni), majd két adagban hozzáadjuk a porcukros keveréket. Ha sikerült tejföl állagúra vernünk, akkor elkeverjük benne a citromlevet és kezdhetjük is a díszítést.

Hozzávalók:

    Tészta

  • 34 dkg liszt
  • 12 dkg Meggle Márkázott vaj
  • 20 dkg méz
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk fahéj
  • vanília rúd kikapart belseje
  • Díszítés

  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • csipet só
  • citrom leve
  • 1 ek étkezési keményítő
  • ételfesték
  • apró cukorkák