Diótorta

90 perc 8

Elkészítés

  1. A piskótához tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport is, és végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Amíg a piskóta kihűl, addig készítsük el a krémet, a vaníliás pudingport főzzünk meg tejben.
  4. A joghurtos vajat keverjünk ki a mézzel és a darált dióval, majd forgassuk bele a pudingba.
  5. Az elkészült piskótát vágjuk vízszintesen három részre és töltsük meg a diós krémmel.
  6. Végül a Cukrászhabot verjük kemény habbá, forgassunk bele a baracklekvárt, majd habzsák segítségével fedjük be a torta oldalát és tetejét egyaránt.
  7. Darált és/vagy tört dióval, valamint olvasztott csokoládéval díszíthetjük a torta tetejét.

Hozzávalók: