Diókrémes habos kosárkák

60 perc 5

Elkészítés

  1. Először készítsük el az omlós tésztánkat. A Meggle joghurtos vajat a porcukorral és a tojás sárgájával keverjük ki, szitáljuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a citromhéját. 
  2. Dogozzuk jól össze az alapanyagokat, akár kézzel vagy gép segítségével. Az elkészített tésztát tegyük félre pihentetni hűvös helyre, kb. fél órára. Pihentetés alatt készítsük el a tölteléket.
  3. A töltelékhez a Meggle laktózmentestejet a liszttel főzzük csomómentesen sűrűre, majd hűtsük le. A vajat a cukorral keverjük fehéredésig, itt fontos, hogy a cukor ne legyen kristályos.
  4. Adjuk hozzá a diót és a rumot, végül pedig a tejes masszával keverjük össze. A tölteléket tegyük félre, amíg a tésztánkat kisütjük.
  5. A pihentetett tésztát helyezzük lisztezett gyúródeszkára és nyújtsuk 1,5 cm vastagra és vágjuk kör alakúra. A kiszaggatott tésztát helyezzük kis kosárkaformákba, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
  6. Sütést követően töltsük meg a kosarakat az elkészített diós krémmel, és koronázzuk meg az egészet felvert Meggle Cukrászhabbal.

Hozzávalók: