Csokoládé pite

120 perc 8

Elkészítés

  1. Elsőként készítsük el a tésztát: a joghurtos vajat keverjünk habosra porcukorral és egy csipet sóval. Adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgájákat és a hideg vizet, gyúrjuk össze és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 30-60 percre.
  2. A piteformát vajazzuk ki, majd simítsuk bele a lisztezett, deszkán kinyújtott tésztát, az alját ne felejtsük el megszurkálni!
  3. Negyed óra pihenés után, mehet is fél órára a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  4. Amíg a tészta kihűl, addig készítsük el a csokis krémet. A Meggle habtejszínt forraljunk fel a porcukorral és egy csipet sóval, a tűzről levéve keverjük hozzá a felaprított ét- és tejcsokoládét, valamint a felkockázott márkázott vajat és a tejet.
  5. Addig kevergessük, amíg krémállagú lesz, ekkor öntsük a pite tésztára és hagyjuk megdermedni. Az élményt fokozhatjuk egy kis tejszínhabbal és meggybefőttel.