Citrompite

90 perc 8

Elkészítés

  1. A tésztához egy tálban morzsoljuk össze a felkockázott joghurtos vajat a liszttel, egy csipet sóval és a porrá darált xilittel. Keverjük hozzá a tojássárgájákat és fóliába csomagolva tegyük fél órára a hűtőbe.
  2. A pihentetés után nyújtsuk kör alakúra és helyezzük a piteformába, a szélét nyomkodjuk a forma széléhez.
  3. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, a tésztát fedjük le egy sütőpapírral és helyezzünk rá egy kiló sütőbabot, hogy ne púposodjon fel a tészta sütés közben. 30 perc sütés után távolítsuk el a babokat és a papírt, és a tésztát tegyük vissza újabb 10 percre a sütőbe.
  4. A töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban: az olvasztott joghurtos vajat, a xilitet, a citrom levét és reszelt héját, a közepes méretű tojásokat és a főzőtejszínt.
  5. A keveréket öntsük a tésztára és 180 fokon süssük 15 percig, majd 160 fokon 20 percig. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni. 

Hozzávalók: